Flamant verhuist naar Paleis op de Meir

Flamant verhuist naar Paleis op de Meir

Flamant verhuist naar Paleis op de Meir

In februari 2013 verhuist de interieurzaak van Flamant naar het karaktervolle Koetshuis van het Paleis op de Antwerpse Meir. Door zijn ligging, op de hoek van de dynamische Meir en de Wapper en op wandelafstand van de exclusieve winkelstraten, beschouwt Flamant dit nieuwe adres als een upgrade voor het bedrijf.

Door het einde van de beschikbaarheid van het bestaande pand in de Lange Gasthuisstraat, besloot Flamant op zoek te gaan naar een andere thuisbasis. De zoektocht naar een alternatief binnen de Antwerpse winkelkern bleek geen gemakkelijke opgave. Het nieuwe thuisadres van Flamant moest een ‘gevarieerd’ publiek aanspreken en bijgevolg niet alleen het bestaand cliënteel blijvend fideliseren, maar anderzijds ook een nieuw klantprofiel aantrekken.  Dit objectief was een perfecte match met de zoektocht van Herita (ex Erfgoed Vlaanderen), die als erfpachter van het Paleis op de Meir, op zoek was naar een geschikt huurdersprofiel voor het recent gerenoveerde Koetshuis.

Het Paleis op de Meir vertelt een verrassend verhaal, waarin zowat de hele Belgische geschiedenis vervat zit. Het meer dan 250 jaar oude gebouw was ooit nog eigendom van Napoleon, Willem I der Nederlanden en het Belgische koningshuis. Ook het Antwerpse Internationaal Cultureel Centrum, “ ’t ICC ”, en het vroegere Filmmuseum vonden er een tijdlang onderdak.

Vanaf februari 2013 vind je het authentieke en elegante winkelconcept van Flamant in Antwerpen voortaan over de twee verdiepen van het mooie Koetshuis van het Paleis op de Meir. Een perfecte synergie met de verhaallijnen van het Paleis : Belgische representativiteit, elegante inrichting en warm onthaal.

Flamant is een Belgisch interieur- en lifestyle merk uit Geraardsbergen. Behalve aan groothandelsklanten verkoopt Flamant ook via een 15 eigen winkels in binnen- en buitenland. Verder beschikt Flamant over een afdeling voor projecten op maat voor zowel de professionele (horeca) als de particuliere markt, en recent ook over een E-shop. Flamant stelt naar eigen zeggen 300 mensen tewerk. www.flamant.com