Hoe gaan ze bij ‘t Casteelken om met de Coronacrisis ?

Hoe gaan ze bij ‘t Casteelken om met de Coronacrisis ?

Ook Anne Decruy, de vrouw achter meubelzaak Casteelken in Rumbeke en Oostkamp, vraagt zich af hoe het corona-virus ons dagelijks leven zal beïnvloeden. Ook zij staat met een up-to-date showroom, met een vollestapelruimte waaruit ze wil leveren maar niet altijd meer kan. 

Anne Decriy:" Een dag voor de regering besliste om winkels als de onze te sluiten, hebben we uit eigen beweging gesloten’, zegt Anne aan de telefoon. ‘Je voelde dat het klantenbezoek gevoelig daaldeOnze mensen op de vloer waren ook ongerust en dat moet je beslissingen nemen.

Hebben jullie intussen annuleringen binnen? 

Gelukkig niet. Eén van onze klanten vroeg om hun order on hold te plaatsen tot zij meer duidelijkheid kregen over hun werksituatie.   

Hoe waren jullie het jaar gestart? 

‘De eerste maanden hebben we heel goed gewerkt. Er was een aangename sfeer en de dynamiek zat goed.  Daardoor dachten we drukke maanden in het vooruitzicht te hebbenOns magazijn staat dus vol verkochte producten maar we kunnen voorlopig maar heel beperkt uitleveren.

Kan online een pleister op de wonde leggen? 

Eerder beperkt. In Casteelken leggen wij de nadruk op advies en persoonlijke begeleiding. Puur productverkoop is minder ons ding. We blijven wel digitaalbeschikbaar voor onze klanten, maar met een heel beperkte equipe. Lopende offertes worden verder uitgewerkt indien de klant dat wenst. We hebben wel eenwebshop, maar die beperkt zich tot decoratie en cadeaubonnen.

Levert de corona-crisis intussen nieuwe, positieve inzichten? 

Het laat ons toe om even stil te staan, om eens goed te brainstormen over waar we naartoe willenTerug voetjes op de grond en alle facetten naast elkaar leggenMisschien komt daar een ander model uit, een andere manier van werken, wie weet? Het is de eerste keer dat ik zoiets meemaak. Tijdelijke werkloosheid is nieuw voor Casteelken.

Ik denk dat lokaal winkelen terug aan belang zal winnen en sluit me aan bij de stelling van bijvoorbeeld Wouter Torfs.  Het is nodig dat mensen bewust worden dat de lokale, Belgische economie gesteund moet worden. En we moeten véél bewuster leven. Ik ga straks weer een wandeling maken. (lacht)’  

(VW)